Галасюк провалив обіцянку, пов'язану із запровадженням інституту громадського обвинувачення

Читать на русском
Нардеп обіцяв, що Радикальна партія повторно внесе в Раду законопроект, який перетворює кожного українця на антикорупційного прокурора.

Народний депутат України Віктор Галасюк запевнив, що фракція Радикальної партії Олега Ляшка повторно внесе законопроект про інститут громадського звинувачення в кримінальному провадженні, який дозволить кожному українцю надавати в суді докази корупційних дій, які, наприклад, були зняті на мобільний телефон. Відзначимо, що цей проект закону був у цілому ухвалений у другому читанні в 2015 році. Однак Президент Петро Порошенко наклав на нього вето, яке Верховна Рада не змогла подолати. Тому законопроект відправився на доопрацювання в профільний комітет.

Таку обіцянку Галасюк дав 21 лютого 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«І третє, в блоці радикальних інституційних реформ – це встановлення персональної майнової відповідальності чиновника, і введення так званого інституту громадського обвинувачення в кримінальному провадженні, яке означає, що якщо у вас вимагають хабар, ви можете зняти це на телефон або на камеру, і потім показати це в суді, як доказ корупції. І суд повинен його врахувати. Таким чином, ми практично перетворюємо кожного громадянина в країні на антикорупційного прокурора.

«Якщо є реальний механізми по боротьбі з корупцією, давайте дамо кожному громадянину це право. І це був законопроект Олега Ляшка, який так і не ухвалили. І тому зараз ми будемо його перевносити (на розгляд Верховної Ради – ред.) і наполягати на його ухваленні», – заявив Віктор Галасюк.

Станом на 16 лютого 2018 року на розгляд Верховної Ради так і не був повторно внесений проект закону «Про посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами». Таким чином, Віктор Галасюк не виконав свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Галасюк дав 63 обіцянки, з яких 25 виконав, а 16 – провалив.

«Слово і Діло» повідомляло, що Галасюк провалив дві обіцянки, які стосуються створення експортно-кредитного агентства.

Також ми повідомляли, що Галасюк запропонував альтернативу підвищенню тарифів «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: