Галасюк розповів, коли підвищать тариф на залізничні перевезення

Читать на русском
Віктор Галасюк вважає, що підвищення залізничних тарифів можливе не раніше літа, а рівень підвищення тарифів необхідно значно знизити.

Ініціатива ПАТ «Укрзалізниця» щодо чергового підвищення вантажних залізничних тарифів у 2017 році на 25% є несвоєчасною, а зростання тарифів слід проводити не раніше літа.

Рівень підвищення тарифів необхідно значно знизити від запланованого, пише голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк у своєму Facebook за підсумками круглого столу на тему «Вплив тарифної політики на промисловість і економіку», передає «Слово і Діло».

«Підвищення можливе не раніше, ніж улітку, й на значно менший відсоток. Має бути досягнутий компроміс із галузевими асоціаціями – металургами, виробниками руди, аграріями тощо», – пише він.

Промислові підприємства та асоціації на круглому столі виступили категорично проти чергового зростання вантажних залізничних тарифів у 2017 році на 25%, вважаючи за доцільне підвищувати ефективність роботи «Укрзалізниці», боротися з корупцією та тотальними крадіжками на залізниці.

Крім того, пропонується до підвищення тарифів оприлюднювати складові собівартості вантажних перевезень і створити незалежний орган – Національну комісію з регулювання тарифів на транспорті.

За словами народного депутата, також потрібно запобігти опублікування постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, про шестикратне, за оцінками експертів, підвищення питомої вартості нестандартного підключення до електромереж.

Як повідомлялося раніше, міністр інфраструктури Володимир Омелян заперечує заяву голови «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна про підвищення тарифів на перевезення.

Раніше голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун запевнив, що гроші від підвищення підуть на рухомий склад, а правління УЗ готове звітувати щоквартально про витрачені гроші, щоб не повторювати попередніх помилок.

«Слово і Діло» зафіксувало 54 обіцянки народного депутата Віктора Галасюка, 20 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 37%. Із повним переліком обіцянок Галасюка можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: