Далі буде. У жовтні в Білорусі очікують нову конференцію з безпеки

Читать на русском
Зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки може пройти в жовтні в Білорусі. Це зібрання керівників, політиків, політичних діячів, державних діячів в закритому форматі.

Зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки може пройти в жовтні в Білорусі.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей в інтерв'ю білоруському телеканалу «СТВ».

Лукашенко про альтернативу Мінську: іншого майданчика немаєПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що реальної альтернативи мінської переговорної майданчику для врегулювання конфлікту на південному сході України на сьогодні не існує.

Міністр підкреслив, що Білорусь сьогодні є місцем, де можна зібрати людей з різних конфліктуючих регіонів.

«Я переконаний: ця зустріч, якщо вона відбудеться на білоруській землі, теж внесе свій внесок у зниження напруженості, конфронтації, які сьогодні, на жаль, присутні в нашому регіоні», - зазначив глава МЗС.

Макей пояснив, що зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки являє собою зібрання керівників, політиків, політичних діячів, державних діячів в закритому форматі.

Як відомо, на цих вихідних в Мюнхені завершилася конференція з безпеки.

Нагадаємо, на ній виступив президент України Петро Порошенко.

Також постійний представник Німеччини в ООН Крістоф Гойсген на полях Мюнхенської конференції заявив, що переговори в нормандському форматі треба продовжувати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: