Стало відомо, про що в Мюнхені говорив Порошенко з міністром оборони США

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс провели зустріч в Мюнхені в рамках конференції з безпеки.

Президент України Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс провели зустріч в Мюнхені в рамках конференції з безпеки.

Як розповіли у прес-службі глави української держави, сторони обговорили ситуацію на Донбасі і засудили спроби Росії і бойовиків підірвати мирний процес, пише «Слово і Діло».

Порошенко попросив ЄС і НАТО тримати двері відкритими для УкраїниНа думку президента України, розширення і трансформація західних структур скоріше допоможе зупинити плани Кремля, ніж спроби збереження статус-кво.

Меттіс і Порошенко також підняли питання про необхідність розміщення миротворчої місії ООН на сході України.

Вони також підкреслили важливість політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

«Останні рішення Вашингтону є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі, яка, за наявних у України нових оборонних можливостей, у рази збільшить ціну такої ймовірної агресії», - заявив глава української держави.

У свою чергу Меттіс підтвердив прихильність США до відновлення цілісності України. Глава Пентагону також відзначив значний прогрес, який показала Україна в реформуванні сфери безпеки і оборони.

На зустрічі також був присутній Спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Раніше Порошенко заявив, що гібридна війна Росії проти України перетворюється в повномасштабну Світову гібридну війну.

Також Порошенко в Мюнхені продемонстрував прапор ЄС з Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: