Порошенко в Мюнхені розповів, заради чого проводить реформи

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що проводить реформи в Україні «не через МВФ, меморандум (з МВФ), гроші чи вимогу певних іноземців».

Президент Петро Порошенко заявив, що проводить реформи в Україні «не через МВФ, меморандум (з МВФ), гроші чи вимогу певних іноземців».

Про це глава держави повідомив, виступаючи 17 лютого на ланчі у Мюнхені в рамках конференції з безпеки, пише «Слово і Діло».

Осінь реформ. Порошенко в Давосі назвав головні успіхи України – відеоПрезидент України під час виступу в Давосі назвав осінь 2017 року найбільш успішною осінню реформ.

«Я проводжу реформи за підтримки своєї команди не через МВФ, меморандум, гроші, вимогу певних іноземців, не через вибори... (Реформи проводяться) разом з коаліцією у парламенті, неурядовими організаціями, з опозицією, яка підтримує деякі з цих реформ. Це - для нації і для народу», - заявив президент.

Порошенко зазначив, що в Україні «є незалежне НАБУ».

«Чи є сумніви, що воно незалежне? Ні. Чи є незалежний антикорупційний прокурор? Так», - додав він.

Президент додав, що «незалежну антикорупційну структуру створено і вона працює», а також є «потужний інструмент - електронні декларації»: «Коли є будь-яка інформація про корупцію, є куди йти».

Також він нагадав про реформи останніх місяців, які були ухвалені у Верховній Раді - зокрема, пенсійна, освітня та охорони здоров'я: «Якщо хтось може це зробити краще - будь ласка...».

Як відомо, Міжнародний валютний фонд очікує від України ухвалення закону про Антикорупційний суд та заявляє, що проект Порошенка про суд суперечить зобов’язанням України.

Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону - $800 млн.

Євросоюз офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: