Лукашенко про альтернативу Мінську: іншого майданчика немає

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що реальної альтернативи мінської переговорної майданчику для врегулювання конфлікту на південному сході України на сьогодні не існує.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що реальної альтернативи мінському переговорному майданчику для врегулювання конфлікту на південному сході України на сьогодні не існує.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки Білорусі у вівторок, 13 лютого, передає держагентство БелТА, пише «Слово і Діло».

Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей – МЗСМіністерство закордонних справ заявляє, що Росія за 3 роки не виконала жодного пункту комплексу заходів щодо імплементації Мінських домовленостей.

«Вважаю, що незважаючи на різні й досить несподівані заяви (для громадськості, можливо, несподівані, а для мене це цілком очікувані заяви), реальної альтернативи цьому переговорному майданчику на сьогодні не існує», – заявив Лукашенко.

Також він упевнений, що Білорусь продовжує забезпечувати необхідні умови для проведення регулярних засідань Тристоронньої контактної групи, завдяки чому, за його словами, в 2017 році відбулося майже 30 таких зустрічей.

Раніше президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська до іншого місця переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Після цього президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв висловив думку, що переговори можна було б перенести до Астани.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: