Клімкін розповів, про що запитає Лаврова в Мюнхені

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про майбутню зустріч у рамках Мюнхенської конференції з російським колегою Сергієм Лавровим.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив заплановану зустріч із російським колегою Сергієм Лавровим у рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

Про це голова українського МЗС заявив у п'ятницю, 16 лютого, під час зустрічі з журналістами, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Клімкін розповів про наступну зустріч у Нормандському форматіМіністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель запропонував проведення зустрічі в «нормандському форматі» 16 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки.

За словами міністра, на зустрічі планують порушити питання українських політв'язнів і миротворчої місії на Донбасі.

«Планую зустрітися з Лавровим. З ним буде тематика дещо інша. Оскільки заручники – це фантастично важливо, а це зараз все блокується ... Скажу Лаврову, що вони мусять свою окупаційну адміністрацію контролювати, обов'язково порушу питання наших політичних в'язнів», – сказав Клімкін.

Голова українського МЗС наголосив на важливості питання миротворчої місії на Донбасі. За його словами, проблему розміщення миротворчої місії необхідно обговорити з Лавровим, щоб уникнути спекуляцій.

Клімкін уточнив, що на його зустріч із Лавровим орієнтовно відведено півгодини, й вона пройде перед зустріччю в Нормандському форматі.

Нагадаємо, минулого разу очільники МЗС України та Росії провели зустріч у Відні. Тоді також порушувалося питання політв'язнів.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко під час 54-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки виступить увечері в п'ятницю, 16 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: