Поки не з'явиться план. Берлін наполягає на продовженні нормандських переговорів

Читать на русском
Переговори в нормандському форматі треба продовжувати, «у всякому разі, до тих пір, поки у нас не з'явиться більш ефективний план».

Переговори в нормандському форматі треба продовжувати, «у всякому разі, до тих пір, поки у нас не з'явиться більш ефективний план».

Про це заявив постійний представник Німеччини в ООН Крістоф Гойсген на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Польща розкритикувала Україну за Нормандський форматГолова МЗС Польщі Ващиковський вважає, що женевський формат був би ефективнішим, ніж нормандський.

За його словами, головною проблемою є недотримання Росією домовленостей, зокрема щодо режиму припинення вогню, введеного через 72 години після підписання мінських угод.

«У той час Росія намагалася взяти під контроль місто Дебальцеве і його околиці ... Росіяни і їх союзники-бойовики продовжили воювати, поки місто не перейшло під їх контроль», - зазначив Гойсген. Дипломат додав, що це спричинило недовіру Києва до Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 16 лютого в Мюнхені відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Глава МЗС України заявив, що сторони ні про що не домовилися.

Як відомо, нормандську зустріч в Мюнхені скасували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: