У Мюнхені завершилася конференція з безпеки

Читать на русском
Голова конференції Вольфганг Ішингер запросив усіх присутніх через рік зустрітися і перевірити, чи вдалося досягти запланованого успіху.

Мюнхенська конференція з безпеки завершилася, але підняті на ній проблеми вирішити не вдалося.

Як інформує «Слово і Діло», про це в заключному слові сказав її голова Вольфганг Ішингер, повідомляє кореспондент Укрінформ у неділю, 18 лютого.

Мюнхенська конференція-2018: що обговорюватимуть і чого чекають від України?16 лютого стартує чергова Мюнхенська конференція з безпеки. Із 15-хвилинним зверненням виступить і президент. Чого очікувати Україні, розповіли експерти.

«Коли я відкривав конференцію у п'ятницю, я думав, що ми зможемо прибрати знак із назви доповіді. На жаль, нам не вдалося відійти від краю прірви», - заявив Ішингер, маючи на увазі доповідь «Світ котиться у прірву?».

Німецький дипломат акцентував увагу на тому, що всі у світі прагнуть того, щоб закінчилися гонки озброєнь, дотримувалися договору. Однак, за його словами, на конференції недостатньо чітко прозвучали тези про те, які конкретні кроки політики та відповідальні особи повинні зробити, щоб здійснити ці плани і «відвернути темне майбутнє», так що треба добре попрацювати.

Ішингер запропонував уже в найближчий понеділок продовжити роботу і запросив усіх присутніх через рік зустрітися і перевірити, чи вдалося досягти успіху.

Відмітив, у 54-й Мюнхенській конференції з безпеки взяли участь близько 500 осіб: політики, серед яких глави держав та урядів, керівники міжнародних організацій і розвідслужб ряду країн, експерти, бізнесмени.

Нагадаємо, на конференції в Мюнхені виступив і президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: