Пільгові тарифи: суд зняв арешт з автомобіля дружини екс-заступника гендиректора УЗ

Читать на русском
У справі пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення суддя вирішив зняти арешт із транспортного засобу дружини одного з фігурантів.

Суд зняв арешт з автомобіля, зареєстрованого на фірму дружини колишнього заступника генерального директора «Укрзалізниці» Петра Науменка, якого детективи НАБУ підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва майже два тижні тому, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 16 листопада суд наклав арешт на автомобіль Mercedes-Benz ML350 2014 року випуску, що зареєстрований на фірму, єдиним засновником якої була дружина Науменка. Згідно з інформацією органів Державної фіскальної служби, екс-заступник гендиректора УЗ протягом 2014-2016 років значну частину доходу у вигляді зарплатні отримував від зазначеної компанії й був посадовою особою цього підприємства. Зокрема, в березні 2016 року Науменко володів 19% статутному капіталу фірми.

Однак, за клопотанням представника зазначеної фірми, суд зняв арешт із транспортного засобу.

Зазначимо, що згідно з реєстром юридичних осіб, у вересні 2017 року дружина підозрюваного продала/передала 95% своєї частки в статутному капіталі компанії. Скоріш за все, саме цей факт став підставою для зняття арешту з автомобіля.

Нагадаємо, суд також зняв арешт із паркомісць доньки екс-заступника гендиректора «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: