Пільгові тарифи УЗ: суд пом'якшив запобіжний захід екс-заступнику голови «Укрзалізниці»

Читать на русском
Одному з ключових підозрюваних у справі про незаконне надання пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення приватним компаніям послабили.
Петро Науменко

Затриманому детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в зловживанні службовим становищем колишньому заступнику генерального директора «Укрзалізниці» Петру Науменку пом'якшили запобіжний захід, відпустивши його під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, пише «Слово і Діло».

Як відомо, на початку грудня суд продовжив запобіжний захід Науменку у вигляді домашнього арешту в нічний час. Не погодившись із таким рішенням, адвокат підозрюваного клопотав про пом'якшення запобіжного заходу.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури виступав проти задоволення апеляційної скарги.

Вислухавши доводи обох сторін, колегія суддів ухвалила рішення змінити нічний домашній арешт на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з покладенням додаткових зобов'язань: носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, утриматися від спілкування з фігурантами, повідомляти про зміну місця проживання, не відлучатися з місця проживання без дозволу та прибувати за першим викликом.

У мотивувальній частині судового рішення йдеться про те, що колегія суддів погодилася з рішенням слідчого судді про існування деяких ризиків. Однак, на думку суддів, за період тривалості запобіжного заходу був проведеий у кримінальному провадженні певний обсяг слідчих та процесуальних дій, а Науменко не порушував покладені на нього зобов'язання, що свідчить про зменшення ризиків.

Нагадаємо, суд заарештував автівку екс-заступника голови УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: