Суд зняв арешт із нерухомості екс-заступника гендиректора «Укрзалізниці»

Читать на русском
Столичний Апеляційний суд вирішив, що машиномісця доньки підозрюваного в справі пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення не підлягають арешту.
Апеляційний суд Києва

Суд зняв арешт із двох гаражів дочки екс-заступника генерального директора «Укрзалізниці» та колишнього виконувача обов'язків голови тарифної комісії УЗ Петра Науменка, якого детективи НАБУ підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги адвоката Науменка, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор у судовому засіданні наполягав, що хоч власником гаражів є дочка підозрюваного, спочатку вони були куплені саме Науменком і він ними володів до листопада 2015 року, після чого подарував дочці. Мотивацією арешту майна було забезпечення цивільного позову в кримінальному провадженні, поданого Міністерством інфраструктури України.

Адвокат Науменка вказував, що майно належить дочці підозрюваного й було ним подароване ще до порушення кримінального провадження.

Вислухавши доводи обох сторін, колегія суддів ухвалила рішення зняти арешт із гаражів. На думку суддів, хоча гаражі й були придбані на гроші підозрюваного, це не має значення, тому що метою арешту вказане забезпечення цивільного позову, а не можлива спеціальна конфіскація майна Науменка.

Нагадаємо, суд зняв арешт із квартири екс-заступника голови «Укрзалізниці», яка також належить його дочці.

Раніше суд також пом'якшив запобіжний захід Науменку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: