«Справа пільгових тарифів»: суд заарештував авто екс-заступника голови УЗ

Читать на русском
Автомобіль одного з ключових підозрюваних у справі пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення заарештований судом.

Ще один автомобіль, яким користувався колишній заступник генерального директора «Укрзалізниці», екс-виконувач обов'язків голови тарифної комісії УЗ Петро Науменко був заарештований судом у рамках кримінального провадження за фактом можливих зловживань владою при наданні пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення 14 компаніям.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва майже місяць тому, пише «Слово і Діло».

Згідно з клопотанням детектива НАБУ, автомобіль Mercedes-Benz ML350 2014 року випуску зареєстрований на фірму, єдиним засновником якої зазначена дружина Науменко Людмила. Також вона внесла до статутного капіталу компанії півмільйона гривень. Таким чином, Людмила Науменко є єдиним учасником суб'єкта господарювання компанії, а все майно, яке було внесене до статутного капіталу фірми, на праві спільної сумісної власності належить їй та чоловіку.

До того ж, згідно з інформацією, отриманою від органів Державної фіскальної служби, екс-заступник гендиректора УЗ протягом 2014-2016 років значну частину свого доходу у вигляді заробітної плати отримував від зазначеної компанії й був посадовою особою цього підприємства. Зокрема, в березні 2016 року Науменко володів 19% статутного капіталу фірми.

Суд повністю задовольнив клопотання й заарештував авто, заборонивши продавати автомобіль, а також розпоряджатися та користуватися ним.

Окремо зазначимо, що згідно з реєстром юросіб, з вересня 2017 року Людмила Науменко продала/передала 95% своєї частки в статутному капіталі керівнику фірми, який є і її бенефіціарним власником.

Нагадаємо, суд заарештував майно дружини екс-заступника директора «Укрзалізниці».

Раніше суд заарештував також квартиру Науменка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: