Стали відомі деталі справи, за якою були затримані чиновники УЗ

Читать на русском
За версією слідства Антикорупційного бюро, підозрювані чиновники УЗ незаконно вплинули на тарифну комісію для встановлення пільг 14 компаніям.

Один колишній і троє чинних чиновників «Укрзалізниці» підозрюються в незаконному впливі на Тарифну комісію УЗ, в результаті чого пільгові тарифи на вантажоперевезення отримала «Роснефть» та ще 13 компаній.

Про це йдеться в одному з клопотань детективів Національного антикорупційного бюро, яке оприлюднено в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 1 грудня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, 18 березня 2016 року в неробочий час група осіб, що складалась із декількох співробітників служби безпеки УЗ під керівництвом одного з членів тарифної комісії «Укрзалізниці» проникли в офіс голови цієї комісії Штефана Хофсайєса. Як зазначають у Бюро, група вивчала особисті та службові дані, що містяться в службовому комп'ютері, а також службових та особистих документах Хофсайєса.

«Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що вказане незаконне проникнення співробітників УЗ в службовий офіс Штефана Хофсайєса пов'язано зі спробою невстановлених осіб вплинути на членів тарифної комісії Укрзалізниці з метою надання комісією пільг на вантажні транзитні перевезення залізничним транспортом експедиторам і власникам вантажу, які організовують здійснення залізничних перевезень», – наголошується в клопотанні.

Внаслідок таких дій до переліку компаній, яким надали пільгові тарифи потрапили ті, до кого з'явилися підозри, що вони були надані їм протиправно. Серед них такі компанії: «Трансдон», «УТЕК», «ЕУ - Транс», «Одеський портовий виробничо-перевалочний комплекс», «Орлондер Лімітед», Soyuz - Energo Logistics LTD, «Роснефть», «РН-Транс», Plaske SA, «БНК - Україна», «Білоруська нафтова компанія», «Т-Транс», «Тенгизшевройл» і «Гамма Трансбан».

Як стало відомо, дані компанії не виконали гарантовані обсяги перевезень, через які їм були надані пільгові тарифи. В результаті чого УЗ недоотримала 10,2 мільйона доларів доходів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством 10 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: