У Сербії затримали двох українок

Читать на русском
Військова поліція Сербії заарештувала двох громадянок України та двох громадян США, які за допомогою дрона намагалися зняти будинок старого Генштабу Сербії.
Будівля старого Генштабу Сербії

Військова поліція Сербії заарештувала двох громадянок України та двох громадян США, які за допомогою дрона намагалися зняти будинок старого Генштабу Сербії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

Скандал з українським послом у Сербії: в чому суть та хто виненПосол України в Сербії заявив, що країна нічого не робить, щоб припинити потік найманців, які воюють на боці сепаратистів на Донбасі. МЗС Сербії звернулося до Києва з проханням «змінити поведінку» посла. Оцінили ситуацію експерти.

Факт арешту підтвердило й Міністерство оборони Сербії, зазначивши, що затримані українки родом із Луганська. Як повідомляють ЗМІ, заарештованих передали до рук поліції, справа перебуває на розгляді прокуратури та поліції.

Арешт іноземних громадян підтвердив прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич, який сказав, що це не «щось небезпечне». Більше інформації він отримає після зустрічі з представниками сербських спецслужб. Відзначимо, що на сьогодні в зазначеній будівлі розташовані Агентство військової розвідки та Агентство військової безпеки Сербії.

За даними сербських ЗМІ, будівля є важливою в командній системі армії Сербії, оскільки значну частину своєї діяльності в ній проводить міністр оборони Александар Вулін.

Як повідомлялося раніше, ФСБ затримала в Криму українця з нібито фальшивим паспортом.

Нагадаємо також, що в МЗС розповіли, кого з українців затримали в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: