МЗС Сербії сподівається на скасування санкцій проти Росії

Читать на русском
Сербія не планує долучатися до антиросійських санкцій Євросоюзу, а навпаки сподівається на їх якнайшвидше скасування.
Івіца Дачич

Сербія не планує долучатися до антиросійських санкцій Євросоюзу й сподівається на їх якнайшвидше скасування.

Про це заявив міністр закордонних справ і віце-прем'єр Сербії Івіца Дачич в інтерв'ю російському виданню «Известия», повідомляє «Слово і Діло».

Скандал з українським послом у Сербії: в чому суть та хто виненПосол України в Сербії заявив, що країна нічого не робить, щоб припинити потік найманців, які воюють на боці сепаратистів на Донбасі. МЗС Сербії звернулося до Києва з проханням «змінити поведінку» посла. Оцінили ситуацію експерти.

«З Росією ми бажаємо підтримувати всеосяжну співпрацю й дружні відносини в політичній та економічній сферах, у науці, культурі, освіті, а також у питаннях оборони, безпеки та військової промисловості. І ми продовжимо це й у подальшому. Тому Сербія залишиться послідовною в своїй політиці й не долучатиметься до європейських антиросійських санкцій. Ба більше, сподіваємося й бажаємо скасування санкцій проти Росії якомога швидше», – підкреслив він.

За словами Дачича, Сербія, «звичайно, стикається з наслідками свого рішення».

«Сербія хоче до ЄС, але ми ніколи не підемо проти власних національних інтересів і ніколи не запровадимо санкції проти друзів», – зазначив голова сербського МЗС.

Раніше повідомлялося, що із Сербії можуть вислати українського посла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: