У МЗС розповіли, кого з українців затримали в Білорусі

Читать на русском
Одного з трьох затриманих за незаконний перетин кордону з Білоруссю українців звільнили. Ще двоє досі затримані.

Одного з трьох затриманих за незаконний перетин кордону з Білоруссю українців звільнили.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив «Українській правді» заступник директора департаменту консульської служби-начальник управління консульського забезпечення Василь Кирилич.

«За результатами оперативних контактів консула з компетентними органами Білорусі встановлено, що троє українців затримані в цій країні за незаконний перетин кордону», - відмітив він.

«Один з них звільнений, двоє знаходяться в установах. Консул сьогодні планує відвідати затриманих українців», - повідомив Кирилич.

20 листопада білоруські прикордонники затримали двох чоловіків і жінку з України, які вирушили до Білорусі за ягодами. Деяким з них заборонено в'їжджати до Білорусі.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що в Білорусії був затриманий журналіст Павло Шаройко за звинуваченням у шпигунстві. Арешт за фактом стався ще в жовтні, проте дружина Шаройко заявила, що не повідомляла про те, що сталося, оскільки боялася нашкодити чоловікові. Павла відразу ж помістили в СІЗО КДБ.

У зв'язку із затриманням Шаройко МЗС Білорусі оголосив персоною нон грата радника українського посольства в Білорусі Ігоря Скворцова. За даними білоруської сторони, Скворцов був координатором Шаройко в Мінську.

Раніше «Слово і Діло» писало, що за останній рік в Мінську був заарештований не один українець, просто про ці справи не говорять.

Два відомих випадки: бізнесмен Олександр Скиба, якого днями затримали в Мінську, куди він приїхав на ділові переговори, і 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб, який пропав влітку, а потім з'ясувалося, що його затримала ФСБ Росії і доставила до слідчого ізолятора Краснодара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: