Сербія не запроваджуватиме санкції проти РФ через анексію Криму

Читать на русском
Президент Сербії Олександр Вучич запевнив президента РФ Володимира Путіна, що Сербія не введе санкції проти Росії через незаконну анексію Криму.
Олександр Вучич

Президент Сербії Олександр Вучич запевнив президента РФ Володимира Путіна, що Сербія не запровадить санкції проти Росії через незаконну анексію Криму.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на Balkaninsight, прихильність такої позиції він озвучив в ході переговорів в Кремлі.

У Путіна різко відреагували на нові санкції ЄСУ Росії заявили, що налаштовані на вибудовування відносин з Євросоюзом, а продовження санкцій ЄС проти Росії назвали «незаконним і неправильним по суті».

«Вучич ... підтвердив існуючу позицію Сербії щодо Криму, згідно з якою країна не повинна приєднуватися до санкцій ЄС або США проти Росії, введені у зв'язку з анексією Криму в України в 2014 році», - пише видання.

Також Balkaninsight пише про те, що російський і сербський президенти підписали угоду, яка дозволяє Сербії реекспорт російського газу. Газова угода буде діяти до 2021 року і дозволить Росії постачати в Сербію до 5 млрд кубометрів газу щорічно.

Раніше стало відомо, що новий пакет санкцій проти РФ, який США готуються прийняти в лютому 2018 року, доповнять закритим списком росіян, контакт з якими небажаний для американських партнерів у Європі.

Нагадаємо, глава Євроради Дональд Туск підтвердив рішення Європейського Союзу про продовження антиросійських санкцій на шість місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: