На Прикарпатті намагалися спалити музей Бандери

Читать на русском
У селі Старий Угринів на Прикарпатті невідомий кинув вибуховий пристрій із запалювальною сумішшю, в результаті чого мало не виникла пожежа.

В Івано-Франківській області у селі Старий Угринів невідомий зловмисник у четвер, 15 лютого, кинув саморобний вибуховий пристрій в музей Степана Бандери.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповіла прес-секретар обласного управління Нацполіції Мирослава Белдик, повідомляє місцеве видання «Репортер».

Закон про «бандеризм»: чому минуле заважає майбутньому та як діяти УкраїніУ ВР мають намір розглянути та ухвалити постанову щодо закону про бандеризм, який був ухвалений Польським Сеймом і Сенатом. Якою має бути реакція України та чи можливе ветування закону, міркували експерти.

«Невідомий проник на територію музею й кинув у двері музею саморобний вибуховий пристрій», – розповіла Белдик.

За її словами, вибуховий пристрій був із запалювальною сумішшю, внаслідок чого зайнялися двері музею. Працівники музею змогли швидко загасити полум'я.

«Завдали нам шкоди небагато, щоб привернути увагу. Хто й навіщо – не знаю. Якийсь підступний зрадник. Зараз тут працюють слідчі. В музеї є камери відеоспостереження», – розповів директор музею Степан Лесів.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки, вирішується питання про кваліфікацію справи.

Музей Степана Бандери в Старому Угринові відкрили 30 грудня 2000 року.

Раніше невідомі намалювали на пам'ятнику загиблим воїнам УПА смуги білого та червоного кольору.

Нагадаємо, в Харкові 24 січня вандали розбили пам'ятний знак кошовому отаману Запорізької Січі Івану Сірку, розташований у сквері Перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: