Жителям Львівщини рекомендували вивішувати прапори ОУН

Читать на русском
Львівська облрада на засіданні 30 січня затвердила порядок використання революційного червоно-чорного прапора ОУН в області.

Львівська облрада на засіданні 30 січня затвердила порядок використання революційного червоно-чорного прапора ОУН в області.

За відповідне рішення проголосували 62 депутати, повідомляє «Слово і Діло».

«Антибандерівський» закон: на кого не діє та в чому особливості польської заборониЗагострення між Польщею та Україною не згасає. Цього разу у Варшаві хочуть ухвалити антибандерівський закон, який передбачає штрафи та тюремне ув'язненя до 3 років. Оцінили ситуацію експерти.

Рекомендується вивішувати такі прапори на будівлях органів влади під час святкування дат, пов'язаних з видатними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам'яті героїв. Зокрема, депутати радять піднімати червоно-чорні прапори біля адміністративної будівлі Львівської облради на вул. Винниченка у Львові та на будівлях, в яких розташовані органи місцевого самоврядування на Львівщині.

Відбуватися це повинно:

  • 1 січня, під час святкування дня народження голови проводу ОУН Степана Бандери;

  • 3 лютого, в день створення ОУН;

  • 5 березня, в день вшанування смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича;

  • 21 травня, в День пам'яті жертв політичних репресій;

  • 14 червня, в день народження першого голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця;

  • 30 червня, в день проголошення Акту відновлення Української держави і день народження Романа Шухевича;

  • 30 липня, в день створення Української військової організації;

  • 14 жовтня, в день захисника України і день створення УПА.

При цьому в дні пам'яті героїв національно-визвольної боротьби революційний прапор ОУН рекомендували вивішувати з чорною стрічкою. Також депутати рекомендували керівникам підприємств, установ і організацій підтримувати цю ініціативу і вивішувати революційний прапор ОУН у ці дні також і на своїх будівлях.

Раніше повідомлялося, що закон про заборону пропаганди так званої «бандерівської ідеології» в Польщі стосується тільки тих осіб, які публічно і всупереч фактам заперечують злочини, вчинені «колабораціоністами нацистського режиму».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: