ЗСУ просунулися вперед на заході Луганської області – ОБСЄ

Читать на русском
Крім того, минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 15 одиниць озброєння, розміщених із порушенням встановлених ліній відведення.

Підрозділи ЗСУ просунулися вперед на заході Луганської області біля Новоалександрівки.

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу під час відвідування Донбасу в п'ятницю, 16 лютого, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 лютогоСитуація на сході країни станом станом на 06:00 16 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Наші спостерігачі встановили факти, які чітко вказують на те, що підрозділи Збройних сил України просунулися вперед на заході Луганської області біля села Новоолександрівка», – сказав він.

Крім того, минулого тижня спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 15 одиниць озброєння, розміщених із порушенням встановлених ліній відведення. З них 9 одиниць підконтрольні Україні, 6 – бойовикам.

Звільнити Донбас і відновити систему ППО: як виконує обіцянки ТурчиновСлово і Діло аналізувало, як виконує свої обіцянки секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов.

Також спостерігачі відзначили активне застосування забороненого озброєння в Луганській області, починаючи із середи. Цього дня було зафіксовано понад 3 тисячі випадків порушення припинення вогню. За словами Хуга, «середа фактично стала найгіршим днем і​​з березня 2017 року за кількістю застосування такого озброєння».

Щонайменше тисячу разів застосовувалося заборонене озброєння, 360 з яких – системи залпового вогню.

Також Александр Хуг повідомив, що 9 лютого бойовики ОРДО зробили кілька пострілів поблизу спостерігачів СММ ОБСЄ, а цього тижня вівся прицільний вогонь по безпілотних апаратах.

Нагадаємо, раніше Хуг заявив про спіраль насильства на Донбасі.

Також він повідомив, скільки разів за рік порушували тишу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: