Хуг розповів, скільки разів за рік порушували тишу на Донбасі

Читать на русском
У 2017 році Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала щонайменше 401 тисячу порушень режиму припинення вогню.

У 2017 році Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала щонайменше 401 тисячу порушень режиму припинення вогню.

Про це на медіа-брифінгу в офісі СММ в Сєверодонецьку повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише «Слово і Діло».

З’ясувалося, скільки вибухів зафіксувала ОБСЄ на ДонбасіЗокрема, на Донеччині порушення перемир'я були зафіксовані біля Донецької фільтрувальної станції, Світлодарська, Горлівки, шахти Октябр, Майорська, Ясинуватої, Авдіївки, Донецька, Вуглегірська та Березового.

«У 2017-му СММ зафіксувала щонайменше 401 тисячу порушень режиму припинення вогню. Ми також зафіксували понад 4 тис. одиниць озброєння, які знаходяться в межах дальності стрільби у тих районах, де ця зброя не має знаходитись. За минулий рік СММ здійснила близько 25 тисяч патрулювань по обидва боки лінії розмежування», - зазначив він.

Крім того, Хуг повідомив, що торік спостерігачі місії зафіксували факти про 479 жертв серед цивільного населення (до цього числа входять як загиблі, так і поранені). Цього року ними підтверджено інформацію про 18 жертв, зокрема й дітей.

Раніше Хуг заявив, що сторони зберігають готовність вступати в конфлікт без затримок.

Також в ОБСЄ прокоментували розміщення техніки в житлових районах ОРДО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: