Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 16 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 15 лютого в районі проведення АТО знову спостерігалася ворожа активність. Причому російсько-окупаційні війська вчергове застосовували по захисниках України заборонені Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм, й міномети калібрів 120 та 82 мм.

Загалом минулої доби по оборонних позиціях Українських військовослужбовців зафіксовано 10 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Окупанти випустили по нашим захисникам 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, близько 70 – з мінометів калібру 120 мм, та понад 40 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

З огляду на те, що потужні артилерійські та мінометні обстріли були прицільними, військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

15 лютого внаслідок ворожого обстрілу ми маємо втрату – загинув один наш Український захисник, 1979 р.н.

Напрямки:

Луганський напрямок

Відбулося 2 прицільних ворожих обстріли, які противник вів вдень по захисниках Луганського. Зафіксовано приліт ворожих мін з мінометів калібру 82 мм, й тривалі обстріли з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

Військовослужбовці Збройних Сил України застосували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Донецький напрямок

З вини бойовиків російсько-окупаційних військ відбулося 8 порушень режиму тиші.

Зранку по захисниках Тарамчука окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм, при цьому застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Під активний вогневий вплив окупантів тричі потрапляли оборонці Водяного. Тут протягом минулої доби ворог випустив по нашим захисникам 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, та близько 20 мін з мінометів калібру 120 мм. Також зафіксовано непоодинокі обстріли з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм ворог вів обстріли наших оборонних позицій в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного, а також шахти Бутівка, де окрім цього зафіксовано обстріли з гранатометів та зенітної установки ЗУ-23-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: