Стало відомо, скільки газу самовільно поставив «Газпром» на Донбас

Читать на русском
У Газпромі вважають, що Нафтогаз заборгував йому за поставлений газ 3,3 мільярда доларів. До цієї суми входять поставки газу з першого кварталу 2013 року до першого кварталу 2017 року.

Російський газовий монополіст «Газпром» у 2017 році поставив більш ніж 2,4 млрд куб. м природного газу на Донбас.

Про це свідчать дані звіту концерну за четвертий квартал минулого року, пише «Слово і Діло».

У «Нафтогазі» говорять, що виграли арбітраж проти «Газпрому»НАК Нафтогаз України виграла арбітраж проти Газпрому за контрактом на поставку газу по всіх спірних питаннях.

Згідно з даними, в першому кварталі на непідконтрольні Україні території Донбасу було поставлено 1,1 млрд куб. м газу, в другому – 280 млн куб. м, у третьому – 186 млн куб. м, у четвертому кварталі – 852 млн куб. м.

У «Газпромі» вважають, що «Нафтогаз» заборгував йому за поставлений газ 3,3 млрд дол. До цієї суми входять поставки газу з першого кварталу 2013 року до першого кварталу 2017 року.

Нагадаємо, «Газпром» продовжує оформляти поставки газу до окупованих районів як експорт в Україну. «Нафтогаз» неодноразово заявляв, що поставки газу на Донбас суперечать контракту й компанія не збирається їх оплачувати.

У грудні 2017 року стало відомо, що «Нафтогаз» не платитиме за газ, поставлений «Газпромом» на тимчасово окуповані території Донбасу. Таке рішення виніс Стокгольмський арбітраж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: