Хуг стурбований: на Донбасі готуються до бойових дій

Читать на русском
Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що сторони зберігають готовність вступати в конфлікт без затримок.

На Донбасі зараз спостерігається відносне затишшя, але ворогуючі сторони намагаються використовувати його у своїх цілях: мінуються нові території і риються окопи.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 14 січня, заявив глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє Голос Америки.

В ОБСЄ прокоментували розміщення техніки в житлових районах ОРДОУ житлових районах ОРДО розміщується військова техніка, що призводить до жертв серед мирного населення.

Посилаючись на свій досвід, Хуг зазначає, що поки немає ознак перелому в тенденції і сторони зберігають готовність вступати в конфлікт без затримок.

«Гірше навіть те, що за часів відносного затишшя сторони використовують цю можливість не для того, що відвести зброю і розвести сили, а навпаки - просуваються вперед ближче один до одного, копають нові окопи, закладають нові міни», - сказав Хуг.

Він не виключає, що спостерігачі ОБСЄ далеко не завжди все помічають, оскільки обидві сторони сприймають місію ОБСЄ як проблему.

«Нас часто зупиняють при виконанні завдань. Це можуть бути пасивні перешкоди: мінні поля, або інші бар'єри, але також є випадки й активного втручання в наше патрулювання», - розповів представник місії.

Хуг також розповів, що були випадки, коли представникам місії відверто погрожували зброєю. При цьому він додав, що, як правило, такі погрози надходили з боку сепаратистів.

Нагадаємо, в зоні АТО 13 лютого зафіксовано 14 обстрілів позицій ЗСУ, постраждалих немає.

Раніше бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: