Німецькі миротворці готові відправитися на Донбас

Читать на русском
Військовослужбовці Бундесверу можуть долучитися до майбутньої миротворчої місії на Донбасі.

Уповноважений Бундестагу з питань збройних сил, член Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ганс-Петер Бартельс (Hans-Peter Bartels) розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це політик сказав у інтерв'ю групі видань Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) у середу, 14 лютого, пише «Слово і Діло».

Що може змусити РФ піти на поступки в питанні миротворців?Секретар РНБО заявив про те, що закон про реінтеграцію не виключає військового сценарію для Донбасу, хоча більш прийнятним є дипломатичний шлях і вирішення питання з миротворцями. Про врегулювання конфлікту й торги з РФ щодо блакитних касок розповіли експерти.

За словами Бартельса, Німеччина візьме «активну участь» у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі.

При цьому він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової «великої коаліції», де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

Раніше про готовність відправити миротворців на Донбас заявили Білорусь та Австрія.

Нагадаємо, позиція Росії з питання контингенту ООН на Донбасі полягає в тому, що миротворці мають підтримувати місію ОБСЄ. Україна виключає можливість участі Росії в майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: