Силовики знову прийшли до редакції «Вестей»: реакція соцмереж

Читать на русском

До офісу Вестей сьогодні вранці прийшли працівники Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами.
Силовики під офісом «Вестей»vesti-ukr.com

Сьогодні вранці працівники медіа-холдингу «Вести» заявили, що силовики заблокували редакцію й не пускають журналістів на робочі місця.

У Головній військовій прокуратурі повідомили, що правоохоронці прибули до офісу ЗМІ для виконання рішення суду про передачу приміщення в управління Нацагентства з управління активами.

Як повідомив слідчий Віталій Опанасенко, раніше правоохоронці неодноразово намагалися виконати рішення суду, однак невідомі люди в масках їм перешкоджали: «Тому сьогодні спільно з працівниками поліції ми зайшли до приміщень й передали їх в управління АРМА. Таким чином, ми виконали норму закону. Надалі, якщо медіа-холдинг «Вести» має бажання розташовуватися на 32-му поверсі, вони можуть укласти відповідний договір оренди з компанією-управителем».

Як у соціальних мережах відреагували на ситуацію з «Вестями» – в добірці «Слова і Діла».

«Очевидно, це перешкоджання роботі ЗМІ, роботі журналістів. Це прояв дикості людей при владі та людей в погонах. Цікавить прокурорів нерухомість? Прийдіть у піджаках. І не чіпайте журналістів!», – заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

«Травити журналістів, особливо перед виборами, може або дуже дурна, або дуже боягузлива людина. Ми уважно стежимо за цією панікою влади. У залі й за кулісами. Щоб потім, ближче до виборів, із такою ж пристрастю добивати ваші рейтинги», – написала журналістка Світлана Крюкова.

«Ніщо не заважало працівникам військової прокуратури просто вручити повістку керівництву ЗМІ. Ні, треба ж шоу влаштувати. І це пріоритет роботи відомства, коли із зони АТО вивозяться десятки тисяч одиниць зброї та боєприпасів. А вони журналістів кошмарять ... Такими діями влада намагається заткнути рота неугодним журналістам, що не лягли під владу», – вважає політичний консультант Сергій Биков.

«Нещодавно влада Майдану голосно рекламувала зміни до КПК, які забороняють маски-шоу в країні. А сьогодні о 6 ранку, виламавши двері, редакцію «Вести» штурмували в масках і бронежилетах. Мабуть, журналісти з ручками й мікрофонами – це дуже страшно для прокурорів», – написав Олександр Скубченко.

Нагадаємо, в суботу, 3 лютого, до офісу медіа-холдингу «Вести» приходили силовики з Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: