Соціальний захист населення: що обіцяли мажоритарники Рівненської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує аналізувати, як політики виконують свої обіцянки. На черзі депутати-мажоритарники Рівненської області та їхні обіцянки щодо соціально-економічного захисту населення.

Загалом у Рівненській області п'ять мажоритарників і три з них давали обіцянки на цю тему: Олег Осуховський, Василь Яніцький та Юрій Вознюк.

Єдину свою обіцянку щодо соцзахисту населення, дану ще в 2014 році, Осуховський провалив. Депутат пообіцяв знизити ціни на товари першої необхідності за рахунок оподаткування розкоші. Коли в 2015 році Верховна Рада ухвалювала законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу для збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який передбачає збільшення податку на нерухоме майно та запровадження додаткового для великих квартир і будинків, Осуховський не голосував. При цьому своїх ініціатив із цього приводу нардеп також не реєстрував.

Нацбезпека та оборона: що обіцяли мажоритарники Кіровоградської областіМажоритарники Кіровоградської області обіцяли допомагати учасникам АТО й реформувати Збройні сили України.

Провалив свою обіцянку 2012 року Вознюк. Балотуючись до парламенту, він обіцяв, що зарплата бюджетників буде збільшена щонайменше вдвічі. У 2014 році нардеп обіцяв домагатися підвищення мінімальної зарплати до 2,5 тисячі гривень, і Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який передбачає підвищення «мінімалки» до 3,2 тисячі гривень із 1 січня 2017 року. На черзі у Вознюка ще обіцянка домогтися підвищення мінімальної пенсії до 2,5 тисяч гривень.

Успішно впорався з обіцянкою забезпечити соціальний і правовий захист бійцям антитерористичної операції та їхнім сім'ям Яніцький. У 2016 році парламент ухвалив близько десяти проектів закону, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей. Більшість із них нардеп підтримав.

Минулого року Яніцький дав нову обіцянку: забезпечити посилення соціальних гарантій для постраждалих від аварії на ЧАЕС. Щоб її виконати, депутат підтримав законопроекти «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо посилення соціального захисту деяких категорій) і «Про внесення змін до статті 48 закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, народний депутат Анатолій Гіршфельд не виконав передвиборчу обіцянку домагатися надання соціальних гарантій постраждалим у результаті зіткнень на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: