Доля обіцянок, які дали учасникам АТО мажоритарники Харківської області

Читать на русском

У Харківській області 14 мажоритарників, з них четверо давали обіцянки учасникам АТО.

Олександр Біловол не виконав свою передвиборну обіцянку домогтися проведення політики державних гарантій для учасників бойових дій. Таке запевнення він дав під час парламентських виборів 2014 року, балотуючись за одномандатним виборчим округом №180. Відтоді Верховна Рада ухвалила чотири законопроекти, що стосуються захисту учасників бойових дій, проте Біловол був відсутній у сесійній залі під час голосування за законопроекти №3497, №2980, а за два - №3206, №1525 – узагалі не голосував.

Анатолій Денисенко запланував перевести армію на контрактну основу й не виконав обіцянку, яку оприлюднив 18 квітня 2014 року в додаткових зобов'язаннях до виборчої програми.

«Вважаю, що призов восени 2014 року, як і планувалося, має бути останнім у нашій країні, ми маємо перевести армію на контрактну основу, щоб військовослужбовці мали гідну заробітну плату, житло й мали необхідну фізичну, психологічну та спеціальну підготовку», – написав він в доповненнях до передвиборчих обіцянок.

Свято гречки та адмінресурсу: чим загрожує повернення мажоритарки?У Верховній Раді намічається черговий законодавчий батл між прибічниками мажоритарної та пропорційної систем виборів. Які справжні мотиви повернення мажоритарки та якими будуть наслідки, шукав відповіді політолог Олександр Радчук.

У травні 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов підписав указ «Про заходи з підвищення обороноздатності держави» №16, в якому зазначається, що в 2014 році має відбутися призов «на строкову військову службу до Збройних силх України та інших військових формувань».

До того ж саме 1 січня 2015 року Верховна Рада України внесла зміни до закону «Про військовий обов'язок і військову службу», яким на строкову військову службу призиваються чоловіки віком від 18 до 27 років. І хоча в ЗСУ є контрактники, проте строкову службу ніхто не скасував.

В процесі виконання перебуває обіцянка Анатолія Гіршфельда сприяти реформуванню Збройних сил України та відновленню оборонно-промислового комплексу країни, яку він дав під час виборів 2014 року як кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом №179.

Гіршфельд підтримав ухвалений 24 грудня 2015 року Верховною Радою проект закону «Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2016 році для участі в багатонаціональних навчаннях» №3720. Також 21 січня 2016 року міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Рада національної безпеки і оборони вже в лютому ухвалить Державну програму реформування розвитку Збройних сил України до 2020 року.

Дмитро Святаш як кандидат у народні депутати 18 вересня 2014 року пообіцяв гарантувати ветеранам війни і праці, дітям війни, учасникам бойових дій, чорнобильцям посилений соціальний захист. Через два роки Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали про те, які законодавчі ініціативи обіцяли підтримати в Раді мажоритарники Черкаської області, а також розповіли про те, які обіцянки виконали мажоритарники Полтавської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: