Нацбезпека та оборона: що обіцяли мажоритарники Кіровоградської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує аналізувати, як політики виконують свої обіцянки. Сьогодні ми подивимося, що депутати-мажоритарники Кіровоградської області обіцяли в галузі національної безпеки і оборони.

Загалом у Кіровоградській області п'ять мажоритарників і три з них давали обіцянки на цю тему: Михайло Поплавський, Костянтин Яринич і Станіслав Березкін.

Житло та соцстрахування: що політики обіцяють учасникам АТО та їхнім сім'ямСлово і Діло з'ясовувало, що українські політики обіцяють учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям.

Лідер за проваленими обіцянками в цій трійці – Березкін. Балотуючись на парламентських виборах у 2014 році, депутат обіцяв внести законопроект про надання додаткових пільг учасникам антитерористичної операції. Верховна Рада за три роки ухвалила 4 проекти закону на цю тему, Березкін був присутній на голосуванні лише одного з них і власних ініціатив не реєстрував.

Нардеп також обіцяв підтримувати законопроекти щодо партнерства України та НАТО. Під час голосування законопроекту «Про ратифікацію Угоди між урядом України таі Організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні» Березкіна в Раді не було. Не голосував він також і за проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)».

Як депутати VIII скликання виконують програмні обіцянкиСлово і Діло аналізувало, як партії виконували свої програмні обіцянки протягом семи сесій Верховної Ради України.

Крім того, нардеп не підтримував у парламенті законопроекти, спрямовані на реформування Збройних сил України, хоча обіцяв це робити. Своїх законодавчих ініціатив на цю тему він також не вносив.

Поплавський не виконав обіцянку допомагати учасникам АТО. Під час ухвалення законопроекту «Про внесення змін до закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» про соціальний захист членів сімей учасників антитерористичної операції» нардепа не було в парламенті.

Однак він має час виконати ще дві обіцянки: сприяти відновленню й розвитку сучасної професійної армії та забезпечити умови для реабілітації воїнів АТО.

А ось Костянтин Яринич з однією зі своїх обіцянок уже впорався: нардеп підтримав законопроекти, спрямовані на забезпечення пільг і компенсацій воїнам АТО та членам їхніх сімей.

Ще в 2014 році нардеп заявив, що буде домагатися зміцнення обороноздатності країни. У Раді Яринич підтримав проекти законів «Про внесення змін до закону України «Про державне оборонне замовлення», «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про заходи зміцнення довіри й безпеки» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» відстежило долю обіцянок, які дали учасникам АТО мажоритарники Харківської області..

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: