Коли нічого не шкода: хто з чиновників зробив більше, ніж обіцяв

Читать на русском
Слово і Діло вирішило згадати, які свої обіцянки перевиконали українські політики та чиновники.
Володимир Гройсманhttp://podrobnosti.ua

«Слово і Діло» не лише нагадує українським чиновникам і політикам про невиконані обіцянки, але й таємно радіє, якщо комусь вдається перевершити власні плани. Сьогодні, в День усіх закоханих, ми зробили підбірку «перевиконаних» обіцянок чиновників, які подарували нам маленькі радощі у вигляді зайвих двох кілометрів відремонтованих доріг або додаткових камер відеоспостереження.

Любов – це турбота про дітей

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич у 2016 році анонсувала відкриття 139 опорних шкіл. Проте 1 вересня заступник міністр Павло Хобзей повідомив, що їх в Україні існує 144.

Одразу кілька чиновників минулого року оздоровили більше дітей, ніж обіцяли. Голова Черкаської обладміністрації Юрій Ткаченко оздоровив влітку майже 87 тисяч дітей замість обіцяних 85 тисяч. У Дніпрі влітку на оздоровлення відправили майже 4 тисячі 250 дітей, хоча мер Борис Філатов говорив лише про 4 тисячі.

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин має намір встановити ІТП у перинатальному центрі містаСказано 24 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Сам себе перевершив голова Тернопільської ОДА Степан Барна: за літо минулого року він відправив на оздоровлення майже 10 тисяч дітей, хоча спочатку планував лише 4 тисячі. На ці заходи з обласного бюджету було передбачено 5,9 мільйона гривень, а з місцевих – понад 371 тисячу гривень.

«Боремося з нестачею місць у дитячих садках. Будуємо нові дошкільні установи, ремонтуємо вже наявні, відкриваємо додаткові групи. За останні два роки створили більш ніж 2,5 тисячі місць для дошкільнят, у планах на цей рік – ще 1140», – обіцяв голова Дніпропетровської обладміністрації Валентин Резниченко.

У підсумку до кінця минулого року були створені 1 тисяча 657 додаткових місць. Крім того, в області реконструювали 13 дитсадків (замість 12 обіцяних).

Не забуває про дітей і мер Львова Андрій Садовий, який у 2016 році перевиконав план із відкриття додаткових груп у дошкільних навчальних закладах: їх відкрилося 34, хоча міський голова спочатку обіцяв лише 16.

Любов – це гарантувати безпеку

Народний депутат України Дмитро Білоцерковець навесні минулого року запевнив, що на пляжах Києва буде оснащений 21 рятувальний пост. Як потім повідомили «Слову і Ділу» в столичній міськадміністрації, на 100% були укомплектовані 23 рятувальні точки.

У 2017 році на 59 інтелектуальних камер більше було встановлено в Києві (2 тисячі 59 замість 2 тисяч, обіцяних мером Віталієм Кличком).

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка має намір побудувати два асфальтних заводиСказано 13 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Серйозно турбувався про безпеку мер Вінниці Сергій Моргунов. У серпні 2016 року він повідомив про намір створити ситуаційний центр і встановити додатково 110 камер відеоспостереження. Під час презентації роботи Муніципального ситуаційного центру в січні цього року з'ясувалося, що в місті працюють вже понад 400 камер.

Любов – це смачно нагодувати

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що реформа системи харчування Збройних сил України йде за планом. І це правда. У вересні міністр сказав, що через місяць відкриє шість оновлених їдалень. У листопаді в Міноборони «Слову і Ділу» повідомили, що ввели в експлуатацію 9 їдалень ЗСУ.

Любов – це подолання відстані

Перейти перешкоди стало набагато легше завдяки Володимиру Омеляну. Міністр інфраструктури обіцяв торік відремонтувати близько 80 мостів. У результаті відремонтував 120 на загальну суму 461,1 мільйона гривень.

Любить дивувати й прем'єр-міністр Володимир Гройсман. На 2017 рік він запланував відремонтувати 14 тисяч вагонів «Укрзалізниці», але справа пішла добре й у підсумку полагодили майже 27 вантажних і більш ніж 2 тисячі пасажирських вагонів.

«290 об'єктів будуть збудовані цього року. Минулого року ми відновили дорожні роботи в усій країні. Цьогоріч ми в квітні вийшли на те, щоб зробити капітальний ремонт і реконструкцію», – сказав Гройсман улітку 2017 року.

Але й тут прем'єр був скромним: минулого року роботи були завершені на 547 об'єктах дорожньої інфраструктури.

Віталій Кличко не лише гарантує безпеку, але й ремонтує столичні дороги. На 2017 рік мер поставив собі завдання зробити щонайменше 300 кілометрів доріг, а зробив 302.

Любов – це дарувати маленькі радощі

Трохи більше скверів і парків стало в Солом'янському районі Києва в 2016 році. Нардеп Дмитро Андіревскій хотів реконструйовати 9, але перевиконав план на три об'єкти.

«Сьогодні на тротуарах і зупинках громадського транспорту в місті стоять 280 урн. За останні шість місяців 27 були розбиті або украдені. Цього року наше підприємство АТП-2528 планує встановити ще 76 урн. Буде мало – додамо ще», – заявляв про плани на 2017 рік мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Мабуть Атрошенко відразу вирішив, що буде мало, й встановив 83 сміттєві урни. А голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу стало мало обіцяних 30 сонячних електростанцій. У підсумку в області їх з'явилося 35.

«Програма має попит і це добре, адже люди починають використовувати альтернативні види енергетики. Люди стають енергонезалежними, ще й заощаджують власні гроші й мають можливість продавати надлишкову енергію за «зеленими тарифами», – порадів Гундич із власних успіхів.

А на что способен ты ради ЛЮБИМОЙ? ♥Слово і Діло

Раніше «Слово і Діло» вирішило нагадати в День усіх закоханих про найгучніші шлюби та розлучення в українській політиці минулого й цього років.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: