Гіршфельд провалив обіцянку домагатися соцгарантій для всіх постраждалих на Майдані

Читать на русском
Гіршфельд не виконав свою передвиборчу обіцянку домагатися соціальних гарантій для всіх постраждалих під час подій 2013-2014 років.
Фокус.ua

Народний депутат Анатолій Гіршфельд не виконав передвиборчу обіцянку домагатися надання соціальних гарантій потерпілим внаслідок збройного протистояння протягом 2013-2014 років.

Таку обіцянку він дав 17 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Забезпечення соціальних гарантій малозахищеним верствам населення. Підвищення ефективності пенсійної системи, вдосконалення системи соціального страхування, допомога інвалідам та частково непрацездатним громадянам. Особлива увага – всім постраждалим внаслідок збройного протистояння протягом політичної кризи 2013-2014 років, афганцям, чорнобильцям, ветеранам війни і праці», – записано у передвиборчій програмі кандидата в народні депутати Гіршфельда.

За три з половиною роки у Верховній Раді розглядалося кілька законопроектів, що стосуються передвиборчої обіцянки Гіршфельда. Так, із п'яти законопроектів, які передбачали призначення пенсій, джерел покриття витрат на держдопомогу постраждалим під час Революції Гідності, членам сімей Небесної Сотні, а також визначення їхнього статусу, Гіршфельд підтримав лише один законопроект, тричі був відсутній на голосуванні й одного разу не голосував.

Також Анатолій Гіршфельд не голосував за урядовий закон про внесення змін до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту», який доповнювався новим розділом про статус постраждалих учасників Революції Гідності, пільги та гарантії соціального захисту.

Не підтримав він і проект закону про призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності.

З огляду на те, що в передвиборчій обіцянці йшлося про підтримку всіх постраждалих під час подій 2013-2014 років, вважаємо обіцянку невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гірфельд дав 16 обіцянок, з яких 3 виконав, а 3 – провалив.

Раніше ми писали про долю обіцянок, які дали учасникам АТО мажоритарники Харківської області.

Також «Слово і Діло» оприлюднило список найменш публічних депутатів Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: