Більш ніж 80 тисяч українців не платять аліменти

Читать на русском
До реєстру неплатників аліментів потрапили більш ніж 80 тисяч українців. Більшість боржників – чоловіки, народжені у 1970-х-на початку 80-х років.

До Єдиного реєстру боржників потрапили 84 540 осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в реєстрі Мін'юсту.

Які зміни Рада готує до закону про ухилення від виплати аліментів?Наші аналітики розібралися, які зміни Рада готує до закону про ухилення від сплати аліментів.

До переліку боржників, що мають заборгованість за аліментами, включені всі фізичні особи, щодо яких відкрите виконавче провадження з категорією стягнення аліментів та існує заборгованість більш ніж за 3 місяці.

Більшість боржників – чоловіки, народжені у 1970-х-на початку 80-х років. Є в переліку й жінки, однак їх значно менше.

Нагадаємо, 6 лютого набуває чинності закон, що значно посилює відповідальність злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість більш ніж за шість місяців.

Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Таож запроваджується тимчасове обмеження боржника в праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

Водночас запроваджується новий засіб впливу на боржників – до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною безпосередньо.

Нагадаємо, міністр юстиції України Павло Петренко раніше розповів, що мами більше не будуть заручницями батьків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: