Розслідування щодо Ложкіна: чому екс-главу АП виключили з інвестради та чи будуть наслідки для президента

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Очевидно, виключення Ложкіна було найбільш оптимальним варіантом. Мабуть, була домовленість, що краще Ложкіну зараз дистанціюватися від владних посад. В іншому разі, ЗМІ пред'являли б, що йде розслідування щодо оборудок, а ця особа досі перебуває в оточенні президента.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Дмитро Купира, оцінюючи розслідування Al Jazeera з приводу причетності президента Петра Порошенка та Бориса Ложкіна до продажу медіахолдингу UMH бізнесмену Сергію Курченку та виключення Ложкіна з інвестради.

«Увага вже прикута до цього питання. Правильних рішень у таких ситуаціях, мабуть, не буває. Питання лише в тому, яке рішення принесе найменше іміджевих втрат. Напевно, проаналізувавши, в якому разі ризиків буде менше, було вирішено дистанціювати Ложкіна навіть від такої посади», – зазначив Купира.

Уникнути розголосу все одно не вдалося, але прямих наслідків та вирішального впливу на президентські рейтинги ця історія не спричинить, додав він.

«Річ у тім, що навіть прихильники президента розуміють, що перебуваючи на посаді глави держави, він продовжує займатися бізнесом. Це вже сприймається як даність. Хоча, безумовно, це неприйнятно», – підкреслив аналітик.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рікСлово і Діло зафіксувало, що збирається виконати президент Петро Порошенко в 2018 році. В першу чергу він пообіцяв підвищити мінімалку і продовжувати піклуватися про армію.

На його думку, ця справа кардинально не вплине на президента.

«Крім того, якби прокуратура була незалежною, то кожна справа розслідувалася б по-справжньому, з'ясовувалися б усі обставини та притягували б когось до відповідальності. В Україні справ, після яких у нормальних демократичних країнах чиновники йдуть у відставку, десятки. Однак ми маємо іншу юридичну й суспільну ситуацію. Тому, на жаль, для нас це не є вже таким шоком», – резюмував Дмитро Купира.

Як відомо, через кілька днів після оприлюднення результатів розслідування Петро Порошенко розпорядився вивести зі складу Національної інвестиційної ради колишнього главу АП Бориса Ложкіна.

Що обіцяє Порошенко українцям на 2018 рік – у нашій інфографіці.

Раніше журналісти «Слова і Діла» з’ясували, як в Україні боролися з корупцією в минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: