Суд відмовився передати медіахолдинг Курченка Нацагентству з повернення активів

Читать на русском
Печерський райсуд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку і управління корупційними активами.

Печерський райсуд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку і управління корупційними активами.

Про це йдеться в матеріалах суду, пише «Слово і Діло» з посиланням на ЕП.

Зазначається, що арешт на активи наклали в рамках кримінального провадження проти власника «Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка.

Зазначається, що все заарештоване нерухоме, рухоме майно, цінні папери, корпоративні права та майнові права інтелектуальної власності медіахолдингу визнані Генеральною прокуратурою 9 січня речовими доказами в кримінальному провадженні.

Прокуратура зазначає, що передача майна холдингу в управління Нацагентству є об'єктивною необхідністю з метою виключення можливості підозрюваному продовжувати отримувати незаконні доходи та матеріальні блага.

Суд відмовив Генпрокуратурі, зазначивши, що прокурор не надав докази, які підтверджують, що вартість арештованого майна становить понад 200 розмірів прожиткового мінімуму (близько 350 тис. грн), як і не надав докази звернення до власника зазначеного майна про отримання згоди на його передачу Нацагентству.

ГПУ назвала суму збитків від діяльності злочинного угруповання КурченкаГенеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою українському бізнесменові Сергію Курченку.

Крім того, суд зазначив, що цінні папери, корпоративні права й майнові права інтелектуальної власності не підпадають під визначення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки не є матеріальними об'єктами, які можуть зберегти сліди злочинів.

Як повідомлялося, раніше Печерський районний суд Києва заарештував майно, акції та корпоративні права низки компаній медіахолдингу UMH group, що належить бізнесмену Курченку, який оголошений у розшук в Україні й наразі живе в Росії.

Як відомо, українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтверджена справжність голосів на зафіксованих розмовах між Саакашвілі й Курченком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: