Зведення АТО: 17 обстрілів, є поранені

Читать на русском
Бойовики 17 разів порушили перемир'я. Зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО було збито БПЛА російського виробництва «Орлан-10».

За минулу добу, 7 лютого, бойовики 17 разів порушили перемир'я – 1 військовий отримав поранення.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 7 лютогоСитуація на сході країни станом станом на 06:00 7 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Минулої доби російсько-окупаційні угрупування збільшили кількість та інтенсивність обстрілів у бік українських захисників. Окрім важких мінометів, противник, на деяких ділянках лінії зіткнення, застосував танкове озброєння та артилерію, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Із настанням сутінок вогневі провокації лише посилилися», – йдеться у звіті.

На луганському напрямку у вечірній час епіцентром напруженості стала Світлодарська дуга – ворог застосував артилерійські установки калібру 122-мм та неодноразово вів вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях сил АТО довкола Луганського.

Десять 122-мм артилерійських снарядів і близько двох десятків 120-мм мін розірвалися поряд з опорними пунктами неподалік Троїцького.

У районі Кримського окупанти обстрілювали наших оборонців із мінометів різних калібрів та гранатометів, а біля Новгородського – вели вогонь з 82-мм мінометів та легкого піхотного озброєння.

На донецькому напрямку за темної пори доби було відносно спокійно, вдень агресор понад годину вів вогонь з озброєння танка, гранатометів різних видів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків.

Гранатомети та кулемети окупанти застосували і на Приазов’ї, біля Широкиного.

«Минулої доби зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО було збито БПЛА російського виробництва «Орлан-10». За останні півтора місяця – це уже четвертий збитий безпілотник цього типу», – наголосили у штабі АТО.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ заявили про скорочення відстані між позиціями сторін на Донбасі в 2017 році

Також міністр соціальної політики Андрій Рева запевнив, що уряд збільшить розмір пенсії військових, які брали участь в бойових діях в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: