Двоє бойовиків здалися співробітникам Нацполіції

Читать на русском
Двоє колишніх бойовиків здалися співробітникам Національної поліції Донецької області і розповіли про свою «роботу» в складі збройних формувань терористів.

Двоє колишніх бойовиків здалися співробітникам Національної поліції Донецької області і розповіли про свою «роботу» в складі збройних формувань терористів.

Про це повідомляє прес-служба поліції, пише «Слово і Діло», з посиланням на РБК.

Навіщо узаконили введення іноземних військ в Україну?В Україні набув чинності закон, згідно з яким дозволений допуск підрозділів збройних сил інших держав, в тому числі США, на територію України. З чим це пов’язано, пояснили експерти.

Один з них - 28-річний житель окупованої Горлівки.

«Колишній учасник незаконних збройних формувань чергував на блокпостах терористів в Слов'янську і входив до складу горлівського розвідувального батальйону. Зараз чоловік співпрацює з поліцією», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що, згідно з Кримінальним кодексом, особа, яка перебувала в складі збройних формувань, але добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Інший бойовик розповів, що навесні 2014 року в Горлівці за дрібне порушення потрапив на очі бойовикам, котрі посадили його «в яму». За три дні йому запропонували службу на «нову владу» (або подальше ув'язнення), а коли він погодився, вивезли в невідомому напрямку - як потім з'ясувалося, в Слов'янськ. Там пособник терористів допомагав зводити блокпост поблизу пожежної частини, потім чергував на ньому. За декілька тижнів чоловік повернувся до свого міста, де охороняв казарми батальйону розвідки бойовиків.

«Відносно учасника незаконного збройного формування (НВФ) відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності», - додали в поліції.

Слідство проведе перевірку щодо іншого бойовика і перекваліфікує кримінальне провадження щодо нього за ч. 6 ст. 260 КК України (звільнення від кримінальної відповідальності), якщо людина не здійснював важких злочинів проти мирного населення).

Раніше повідомлялося, що бойовики продовжили порушувати «режим тиші» на Донбасі.

Також бойовики ігнорують заявки про відновлення газопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: