Карта АТО: ситуація на сході України станом на 7 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 7 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом останніх кількох днів ситуація на лінії зіткнення має тенденцію до загострення. Минулої доби позиції Збройних Сил України вкотре були піддані обстрілам з боку російсько-окупаційних військ, причому, зі зброї заборонених калібрів.

Загалом ворог провів 14 прицільних обстрілів оборонних позицій наших захисників. При цьому, в бік українських військових було випущено 82 міни калібрів 120 та 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України, аби вгамувати нахабство противника, були змушені тричі відкривати вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими угодами.

Унаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців були поранені. Ще один наш захисник отримав бойове травмування.

Напрямки:

На луганському напрямку зафіксовано 9 фактів відкриття вогню з боку російсько-терористичних військ. «Найгарячіше» було в районі населеного пункту Троїцьке. З невеликими перервами ворог вів вогонь по нашим позиціям загалом понад п’ять годин. Перший обстріл з мінометів 82 калібру, великокаліберних кулеметів та зенітної установки ЗУ-23 у цьому районі зафіксовано о 15:40. Подальші ворожі обстріли вже велися з використанням 120-мм мінометів.

Також з мінометів різних типів вчора були обстріляні позиції Збройних Сил України поблизу Новозванівки.

Крім того, під ворожим вогнем зі стрілецького озброєння опинялися наші опорні пункти в районах Катеринівки, Новоолександрівки та Станиці Луганської. А по захисниках Кримського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

На донецькому напрямку зафіксовано 5 фактів відкриття вогню противником. Тут під обстрілами із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів опинилися опорні пункти Збройних Сил України в районі населених пунктів Лебединське та Широкине. У бік українських військових було випущено 23 міни калібру 120 мм.

З мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, в тому числі великокаліберної, противник відкривав вогонь в бік українських позицій неподалік Водяного, Павлополя та Лебединського. А в районі Богдановки ворог застосував БМП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: