Білорусь готова ввести миротворців на Донбас

Читать на русском
Білоруські миротворці готові увійти до складу місії на Донбасі. Олександр Лукашенко підтримує ідею розширення переговорної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що білоруські миротворці готові увійти до складу місії на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв’ю російському виданню «Известия».

До якого етапу підійшла Україна в питанні Донбасу та миротворців?Помічник Володимира Путіна заявив, що пропозиції Курта Волкера щодо миротворців можна реалізувати. Перед зустріччю із Сурковим Волкер провів переговори з Петром Порошенком. На якому етапі перебуває Україна в питанні миротворців, міркували експерти.

«Ми не женемося за якимись лаврами. Але це конфлікт у нашому регіоні, в нашій родині. В прямому сенсі слова. Тому додатковим способом допомогти конфліктуючим сторонам може стати введення на Донбас миротворців - зрозуміло, в тому числі й білоруських. Про це наш президент говорив ще в 2014 році, й ми від своїх слів не відмовляємося», - заявив Макей.

Він також зазначив, що президент країни Олександр Лукашенко підтримує ідею розширення переговорної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Нагадаємо, цього тижня Москва вкотре відхилила американський проект миротворчої місії на Донбасі.

Раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон.

Як відомо, Україна наполягає на розміщенні миротворців ООН в усій зоні збройного конфлікту на Донбасі та ділянці російсько-українського кордону завдовжки 420 км.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: