«Чорна бухгалтерія» ПР: справу знову передадуть до ГПУ

Читать на русском
НАБУ та САП повернуть Генпрокуратурі матеріали справи щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, де фігурують екс-нардеп Віталій Калюжний і його брат Євген.

НАБУ та САП повернуть Генпрокуратурі матеріали справи щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, де фігурують екс-нардеп Віталій Калюжний і його брат Євген.

Про це INSIDER розповіли в правоохоронних органах, передає «Слово і Діло».

Скандальна справа Манафорта: як це позначиться на Україні та хто скористається розслідуваннямУкраїнська сторона звинувачувала Пола Манафорта в зв'язках із ПР, але згодом зняла всі претензії. Зараз Манафорт сам здався ФБР. Чи змінять США своє ставлення до України в зв'язку з цим інцидентом, розбиралися з експертами.

Там нагадали, що після завершення повноважень ГПУ з розслідування цього епізоду справа була передана до НАБУ.

«Однак оскільки «чорна бухгалтерія» є елементом доказу провини посадових осіб у справах Майдану, то справа буде передана від НАБУ та САП до ГПУ», – повідомили в НАБУ.

Своєю чергою керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що справа Калюжних наразі ще не передана, але він знає про наміри НАБУ передати її.

За його словами, таким чином, у ГПУ будуть усі матеріали щодо «чорної бухгалтерії», крім тієї частини, яка стосується голови ЦВК Михайла Охендовського.

На запитання, чи клопотатиме Генпрокуратура про можливість розпочати заочне розслідування проти Віталія Калюжного, Горбатюк відповів: «Наразі клопотання ще не представлені, але теоретично прокуратура має право просити дозволу на заочне розслідування проти будь-якої особи, що перебуває в розшуку».

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України передала за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України кримінальне провадження щодо екс-президента України Віктора Януковича за трьома епізодами, справи щодо колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема та інші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: