Держзрада Януковича: які перспективи справи та в чому основний недолік

Читать на русском
Віталій Титичадвокат сімей Небесної сотні

Колись ми обов'язково почуємо вирок, хоча до того, наскільки якісно та професійно просувається справа, є питання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів адвокат сімей Небесної Сотні Віталій Тітич, оцінюючи перспективи справи проти екс-президента та інформацію про те, що слідчі отримали від ООН офіційні докази держзради Януковича у вигляді його листа до президента РФ.

«Очевидно для всіх, що Янукович є тим суб’єктом, який вчинив державну зраду щодо України, але його дії за цією статтею Кримінального кодексу не вичерпуються написанням листа. А це єдиний епізод, який йому інкримінується в обвинувальному акті. Це найбільша проблема, тому що насправді в основі дійсно лежить державна зрада величезної групи осіб, які тут діяли давно. Янукович гіпотетично їх очолював», – зазначив він.

Все це в інтересах громадськості мало би бути досліджено незалежним фаховим слідством і доведено в компетентному незалежному суді, однак нічого подібного не відбувається, підкреслив адвокат.

«Доказова база щодо Януковича величезна. Головне – збирати її. Річ у тім, що саме в цьому обвинуваченні за всіма статтями КК Януковичу інкримінується лише один епізод – написання листа. Все, жодні інші дії Януковича не досліджуються й не вивчаються на предмет наявності складу злочину. Це дуже вбого», – продовжив він.

Янукович дійсно вчинив державну зраду, але вона не вичерпується написанням листа Путіну. Це маленький дотичний епізод, але єдиний, який йому інкримінують.

Це вже злочин з боку наших органів прокуратури, додав фахівець.

«Чому це було зроблено? Можливо, в ГПУ хотіли провести піар-акцію під вибори, сказати, що вони покарали колишнього президента. Чи це умисний крок за домовленістю з тією стороною? Це вже предмет іншого дослідження. Хоча шанси закрити справу вироком є», – резюмував Віталій Тітич.

Днями на суді у справі про держзраду Януковича пройшов допит спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Минулого року генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що справу за обвинуваченням у злочинах проти майданівців передадуть до суду наступного тиждня після вироку про держзраду Януковича.

За даними «Слова і Діла», два роки тому президент Петро Порошенко пообіцяв, що Віктора Януковича судитимуть заочно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: