Нові масштабні навчання: в Міноборони розкрили плани на 2018

Читать на русском
В Україні стартують військові навчання Rapid Trident-2018, в яких візьмуть участь понад 2 тисячі військових.

У другій половині 2018 року в Україні стартують військові навчання Rapid Trident-2018, в яких візьмуть участь понад 2 тисячі українських військових, а також солдати і офіцери ще десяти держав-членів НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру».

Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міноборони України, пише «Слово і Діло».

За даними відомства, ЗСУ продовжать навчання з іноземними партнерами в діях у складі коаліційних сил під час операцій миротворчого та стабілізаційного характеру.

«За сценарієм, українським воїнам під час військових маневрів доведеться протистояти гібридним загрозам, а також поділитися власним бойовим досвідом», - сказано в повідомленні.

Відомо, що будуть залучені військові багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади.

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Уточняється, що проведення навчань заплановано на другу половину 2018 року.

За даними Міноборони, до офіційного початку навчань організатори зберуться ще два рази, щоб остаточно доопрацювати загальні документи та план щодо проведення навчань.

Нагадаємо, раніше Степан Полторак провів переговори з главою Пентагону про озброєння України.

У Пентагоні повідомили про готовність і далі чинити тиск на РФ до відведення техніки на Донбасі.

Як відомо, в кінці січня набув чинності закон, згідно з яким дозволено допуск підрозділів збройних сил інших держав, в тому числі США, на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях.

За даними порталу, міністр оборони Степан Полторак обіцяє реформувати Міноборони і Генштаб на всіх рівнях. Повний список його обіцянок - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: