Міноборони планує збудувати більш ніж 180 гуртожитків для контрактників

Читать на русском
Міністерство оборони протягом 2018 року планує побудувати 184 гуртожитки для військовослужбовців контрактної форми служби.

Міністерство оборони протягом 2018 року планує збудувати 184 гуртожитки для військовослужбовців контрактної форми служби.

Про це на брифінгу 25 січня повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Олександр Чергінець, передає «Слово і Діло».

На будівництво виділили близько 2,6 мільярда гривень, з них 1 мільярд – це кошти від реалізації конфіскованого майна, інші – це державні гроші з бюджету Міністерства оборони, закладені безпосередньо на будівництво житла контрактникам.

За словами Чергінця, проект планують завершити за сім місяців. Одна будівля передбачає два поверхи та 125 ліжко-місць (загалом 23 тисячі місць), контрактники там будуть жити самі, без сімей. Гуртожитки будуватимуть на території військових частин в 21 області України (крім Херсонської, Луганської та Чернігівської областей).

Які обіцянки не встиг виконати президент у 2017 роціПорошенко, як і інші політики, дав у 2017 році чимало обіцянок. Якісь – встиг виконати, якісь – провалив. Слово і Діло представляє динаміку рівня відповідальності президента, а також топ-5 його виконаних і невиконаних обіцянок.

Олександр Чергінець не відповів, скільки бригад ЗСУ поки що не мають власних гуртожитків або казарм, але підтвердив, що деякі підрозділи, повертаючись із зони АТО, живуть у наметах.

Він зазначив, що 46,3 тисячі сімей військовослужбовців перебувають у черзі на отримання квартир.

Раніше повідомлялося, що нові гуртожитки для контрактників не встигли добудувати в 2017 році, як обіцяв президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, в Україні 10 грудня набув чинності закон №2181-VIII про надання житла сім'ям загиблих в АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: