Петренко: мами більше не будуть заручницями батьків

Читать на русском
Батьки, які не мають роботи або не хочуть показувати свої дані про зарплату, зможуть заробити кошти для дитини на соціальних роботах.

Ті чоловіки, які не мають роботи, чи не хочуть показувати свої данні про зарплату, зможуть заробити кошти для аліментів для дитини на соціальних роботах.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

Які зміни Рада готує до закону про ухилення від виплати аліментів?Наші аналітики розібралися, які зміни Рада готує до закону про ухилення від сплати аліментів.

«Ти не маєш роботи – йди на соціальні роботи до двох місяців до тергромад. Або йди на роботу й заробляй кошти», – пояснив міністр.

За його словами, після того, як набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів, мами більше не будуть заручницями батьків.

«Якщо батько не платить 6 місяців, є борг зі сплати аліментів, мама може виїздити з дитиною за кордон без дозволу від батька. Шантажу більше не буде», – пояснив Петренко.

Нагадаємо, в Україні 6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. За борги тепер можуть забрати права й не пустити за кордон.

Раніше Мін'юст відкрив Єдиний реєстр злісних неплатників аліментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: