Петренко закликав депутатів посилити відповідальність за несплату аліментів

Читать на русском
За словами Петренка, у Міністерстві юстиції напрацювали низку новацій щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Міністр юстиції Павло Петренко закликав Верховну Раду підтримати законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Я звертаюся до голови Верховної Ради з проханням, щоб наступного тижня виділити окремий блок з ухвалення низки законів щодо захисту прав людини і прав дитини в першу чергу. Щоб ми це зробили в четвер. Напрацьована низка законопроектів, які готові до другого читання ... Прошу згуртуватися й проголосувати за ці законопроекти в цілому для того, щоб вони почали працювати наступного місяця», – сказав Петренко.

Зокрема, за його словами, в Міністерстві юстиції напрацювали низку новацій щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

«Міністерство юстиції спільно з народними депутатами, які об’єдналися навколо цієї теми, розробило зміни до законодавства, які передбачають посилення прав дітей та їх захист із боку тих батьків, які ухиляються від своїх обов’язків. Низка новацій, які ми пропонуємо проголосувати найближчими сесійними тижнями, будуть спонукати таких недобросовісних батьків згадати про те, що в них є діти», – наголосив Петренко.

Він уточнив, що пропонується, зокрема, запровадити заборону на виїзд за кордон для тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів упродовж більш ніж 6 місяців.

«Не платиш аліменти – не варто їздити за кордон на відпочинок. Також ми прибираємо низку привілеїв для тих, хто не платить аліменти. Не платиш аліменти – не маєш права керувати транспортним засобом, не платиш аліменти – не маєш права на мисливську зброю», – сказав міністр юстиції.

Петренко зазначив, що нині сотні тисяч українських дітей, які виховуються в неповних сім’ях, потерпають від безвідповідальності батьків.

«Нині в органах юстиції понад 600 тисяч виконавчих проваджень проти тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів», – наголосив керівник Мін'юсту.

Раніше в Мін’юсті запустили онлайн-платформу «Я маю право!».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: