Рейтинг рівня життя: Україна втрачає позиції

Читать на русском
Україна посіла 112-те місце в світовому рейтингу рівня життя, втративши 5 позицій порівняно з 2016 роком.

Україна посіла 112 місце в світовому рейтингу рівня життя, втративши 5 позицій порівняно з 2016 роком.

Про це йдеться в рейтингу британського аналітичного центру The Legatum Institute, передає «Слово і Діло».

Україна в світових рейтингах: динаміка за останній рікАналітики Слова і Діла з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

Згідно з вимогами рейтингу, країни оцінюють на основі результатів опитувань громадян цих країн за вісьмома категоріями: стан економіки, соціальної сфери, влади, підприємництва, охорони здоров'я та персональної свободи громадян в їхніх країнах.

Нагадаємо, що в 2016 році Україна посідала 107-ме місце в рейтингу, зараз – 112-те. Починаючи з 2006 року, коли був опублікований перший індекс процвітання, Україна опустилася в таблиці рейтингу на 17 позицій.

Найнижчу оцінку Україна отримала у сфері охорони здоров'я, втративши 24 позиції порівняно з торішнім показником. Найбільш позитивні зміни порівняно з минулим роком зазначені в колонці «соціального капіталу» – плюс 20 позицій.

Згідно з рейтингом, найвищий рівень життя в Норвегії, Новій Зеландії та Фінляндії. РФ посіла 101-шу позицію, Польща – 32-гу, Угорщина – 45-ту, Білорусь – 95-ту, Молдова – 98-му. Найнижчі показники в Судану, ЦАР та Ємену.

Як повідомлялося раніше, в рейтингу інноваційних економік світу Innovation Index Україна опустилася на 46-те місце.

Водночас Україна поліпшила свої позиції в рейтингу найкращих країн світу, піднявшись на 69-те місце в рейтингу американського журналу US News & World Report.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: