Рейтинг найкращих країн світу: Україна поліпшила позиції

Читать на русском
Україна поліпшила свої позиції в рейтингу найкращих країн світу, піднявшись на 69-те місце в рейтингу американського журналу US News and World Report.

Україна поліпшила свої позиції в рейтингу найкращих країн світу, піднявшись на 69-те місце в рейтингу американського журналу US News & World Report.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Рейтинг паспортів: з'ясувалось, яке місце посіла УкраїнаУкраїна посіла перше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД і 44-те в світі, істотно поліпшивши свої позиції завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році.

Оновлений рейтинг оприлюднили на сайті US News. Згідно з рейтингом, за рік Україна з показником 8 320 доларів ВВП на душу населення піднялася на чотири позиції й посіла 69-те місце в списку кращих країн світу.

Відзначимо, країни оцінювали за рівнем життя, впливом на світовій арені, темпами зростання економіки, культурним впливом, відкритістю для бізнесу, турботою про населення й захистом прав. Найвищим показником України стали сила та вплив на світовій арені – 33-тє місце. Загалом журнал оцінює 80 країн, а найкращою, за версією US News & World Report, стала Швейцарія, далі йдуть Канада та Німеччина.

До першої десятки також увійшли Велика Британія, Японія, Швеція, Австралія, США, Франція та Нідерланди. Замикають рейтинг Сербія, Ангола та Алжир.

Сваволя реальна і свобода уявна: чому невдоволення місцем України в рейтингах Freedom House безпідставнеУкраїна визнана частково вільною країною за версією міжнародної організації Freedom House. Експерт Валентин Гладких прокоментував цей факт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна планує увійти до топ-40 рейтингу Doing Business. Цей рейтинг оцінює простоту здійснення підприємницької діяльності на основі 11 індикаторів у 189 країнах світу.

Як відомо, неурядова організація Freedom House оприлюднила рейтинг «Свобода у світі-2018», в якому Україна потрапила до розділу «частково вільних країн», а окупований Росією Крим – «невільних».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: