Вибори-2019: соціологи назвали лідерів президентського рейтингу

Читать на русском
Лідерами президентського рейтингу в Україні є голова ВО Батьківщина й очільниця однойменної парламентської фракції Юлія Тимошенко, а також чинний президент країни Петро Порошенко.

Лідерами президентського рейтингу в Україні є голова ВО «Батьківщина» й очільниця однойменної парламентської фракції Юлія Тимошенко, а також чинний президент країни Петро Порошенко.

Про це свідчать дані соцопитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, передає «Слово і Діло» з посиланням на оприлюднені у вівторок, 23 січня, результати.

Курс на президента: як Вакарчук допоможе виграти ПорошенкуВже цієї осені низка політиків почали президентську кампанію-2019. Хто стане головним конкурентом чинного глави держави та які сценарії моделюють на Банковій, розбирався політолог Олександр Радчук.

У разі, якби дострокові вибори президента відбулися найближчої неділі, найбільша кількість респондентів (8,7%) підтримали б Юлію Тимошенко, за Петра Порошенка віддали б свої голоси 7,6% опитаних українців. Ще по 5,8% набирають лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.

Альтернативного політика готові підтримати 13,5%, не брали б участі в голосуванні – 17,2%, не змогли відповісти – 20,9%.

Згідно з оприлюдненими даними, в дострокових виборах президента, якщо такі відбудуться, взяли б участь 67,1% респондентів, ще 20,4% – не брали б участі в голосуванні, 12,3% – не змогли відповісти.

При цьому серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні, найбільшою підтримкою користується лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко (12,1%), далі з підтримкою 10,2% респондентів іде Петро Порошенко. На третьому місці Анатолій Гриценко (7,8%), за ним слідують Вадим Рабінович (7,7%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (6%), лідер партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко (5,2%).

Іншого політика готові підтримати 15,9%, а 19,2% опитаних не змогли відповісти.

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 15 до 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Були опитані 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше соціологи розповіли, що більшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей мають повернутися до своїх областей на колишніх умовах.

Також стало відомо, які партії українці провели б до парламенту на найближчих виборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: