Хто з політиків найбільше наобіцяв за січень

Читать на русском

Традиційно перший місяць року почався з нових обіцянок. Незважаючи на минулі невдачі, політики сміливо дивляться в майбутнє й діляться своїми планами. «Слово і Діло» аналізувало, хто з українських політиків став лідером за обіцянками в січні цього року.

В уряді більше за всіх наобіцяв прем'єр-міністр України Володимир Гройсман – у його активі вже вісім обіцянок за січень. Три з них стосуються медицини: забезпечити добудову перинатальних центрів, обласних лікарень у регіонах, створити в Маріуполі кардіоцентр і розширити перелік препаратів програми «Доступні ліки».

Крім того, прем'єр обіцяв виконати всі завдання для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду. «Ми виконаємо завдання МВФ, а це в тому числі й створення антикорупційного суду. Цей крок потрібен не МВФ, а Україні та українцям. Потрібно припиняти обговорення й разом створити ефективну інституцію, яка б поставила крапку в питанні корупційних правопорушень», – заявив Гройсман, хоча виконання цієї обіцянки не належить до його компетенції.

Цьогоріч Гройсман також планує завершити ремонт дороги Тернопіль-Львів, створити Службу фінансових розслідувань, домогтися скасування обов'язкового використання бізнесом касових апаратів. Минулого місяця чиновник ще пообіцяв у десятки разів збільшити кількість нових робочих місць в Україні: «За останній час німецький бізнес створив в Україні не менш ніж 2 тисячі нових робочих місць. І моє завдання як голови уряду – щоб їх було в десятки разів більше».

Серед народних депутатів найактивнішим виявився Олександр Жолобецький. Він дав у січні 7 обіцянок, при чому виконання їх усіх не належить до компетенції нардепа.

Так, нардеп всерйоз зайнявся дитячим садком у Первомайську: обіцяв допомогти встановити там новий дитячий майданчик, розпочати ремонт другого корпусу й утеплити. Крім того, Жолобецький обіцяв допомогти двом школам: в Михайло-Ларинській оновити комп'ютерний клас і відновити клас хореографії, а в Лупаревській – купити меблі до їдальні й також оновити клас із комп'ютерами.

Стільки ж обіцянок (7) дав мер Дніпра Борис Філатов і став лідером серед своїх колег. Філатов обіцяв зайнятися транспортом, зокрема закупити нові сміттєвози та 13 тролейбусів. Крім того, мер має намір привести до ладу парки імені Глоби Лазаря та імені Тараса Шевченка, завершити ремонт Центрального мосту у вересні й примусово зносити занедбані будівлі.

«Я довів до відома своїх підлеглих, ввірених мені підрозділів те, що до 10 березня вони мають повністю зрозуміти, чи є в них проекти, провести тендери, повністю зрозуміти з фінансуванням, визначити плани й графіки робіт. І 10 березня, десь орієнтовно на початку березня, я вийду до містян із «річним посланням» і поясню все, що ми зробимо в 2018 році», – заявив Філатов.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов у січні дав чотири обіцянки, дві з яких стосуються медичної сфери, а ще дві – інфраструктури.

Так, цього року голова ОДА має намір відкрити реперфузійний центр в Ізмаїлі й забезпечити більшість районів області архітектурою телемедицини. Щодо інфраструктури, то цього року, згідно з обіцянкою Степанова, буде збудований міст через Хаджибейський лиман, а до початку червня завершиться ремонт мосту біля Паланки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як депутати VIII скликання Верховної Ради України виконують програмні обіцянки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: