Рада схвалила реінтеграцію Донбасу: як депутати голосували за законопроект

Читать на русском

Верховна Рада України сьогодні ухвалила законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Відзначимо, що згідно з прийнятим документом, Україна не визнає тимчасову окупацію територій Донбасу, а Росія несе відповідальність за моральний і матеріальний збиток, заподіяний Україні. Свої голоси «за» віддали 280 нардепів, 36 виступили проти, 2 – утрималися. Аналітики «Слова і Діла» розбиралися, як голосували за законопроект фракції та групи.

З фракції «Блоку Петра Порошенка» законопроект підтримали 123 нардепи, 4 – не голосували, а 11 – були відсутні. «Народний фронт» віддав 76 голосів, а об'єднання «Самопоміч» – 22.

Реінтеграція Донбасу: що передбачає законопроектБезпрецедентні повноваження силовиків і відповідальність держави-агресора - норми законопроекту про реінтеграцію Донбасу

За законопроект проголосували 16 позафракційних парламентарів із 52 (троє виступили «проти», один утримався, 18 – не голосували, а 14 – були відсутні). Відзначимо, проти проголосували Віктор Балога, Петро Балога та Сергій Мельничук, а утрималася Надія Савченко.

За документ також проголосували 17 депутатів із Радикальної партії Олега Ляшка, 15 – із «Батьківщини» і 10 – із «Волі народу».

Група «Відродження» в момент голосування майже всім складом була відсутня в сесійній залі. З 25 нардепів 23 не було, один виступив «за», а ще один – утримався. «Опозиційний блок» очікувано виступив проти ухвалення документа в повному складі: 33 – проти, 4 – не голосували, ще 6 – не було.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала поправку до законопроекту про реінтеграцію Донбасу про розрив дипломатичних відносин між Україною та Російською Федерацією.

Раніше в Міністерстві закордонних справ РФ назвали законопроект «лукавою маніпуляцією» навколо Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: